Sökmotoroptimering – SEO

Att nå personer som är intresserade av det du erbjuder, när de är redo att köpa det, kan det bli bättre? Sökmotoroptimering (SEO) handlar om att optimera din hemsida för sökmotorerna. Men du optimerar samtidigt för människor. Sökmotorernas mål är att göra sina användare nöjda, därför belönas webbplatser som möter användarnas önskemål med högre rankning. Be Better Online har spetskompetens på sökmotoroptimering. När vi startade 2009 var vi enbart en SEO-byrå och det genomsyrar fortfarande företaget.

Sökmotoroptimering med mätbara resultat

Kärt barn har många namn. Sökmotoroptimering, sökoptimering, SEO… Oavsett vilken term som används är målet att få dina sidor att ranka högt i sökresultaten, på sökfraser som är relevanta för dig och de som är intresserade av ditt erbjudande. Vägen dit ser olika ut beroende på dina förutsättningar och önskemål, men med oss får du alla möjligheter att nå fram.

Det bästa med SEO är att det ger så stor utdelning i form av mätbara resultat. Om det sköts på rätt sätt kan du nå bättre placeringar och sedan kapitalisera på effekten av det under en lång tid framöver. Vi är konsulter som sätter oss på din sida av bordet, analyserar läget och identifierar åtgärder som kan hjälpa dig att nå bättre resultat med SEO. Har du en fråga eller vill du komma igång med sökmotoroptimering så snart som möjligt? Kontakta oss så gör vi en lönsam satsning tillsammans.

FAQ

Vad är sökmotoroptimering?

Kärt barn har många namn. Sökmotoroptimering, sökordsoptimering, SEO… Oavsett vilket ord som används är målet att få dina sidor att ranka högt i sökresultaten, på sökfraser som är relevanta för dig och de som är intresserade av ditt erbjudande. Vägen dit ser olika ut beroende på dina förutsättningar och önskemål, men med oss får du alla möjligheter att nå fram med ett skräddarsytt upplägg.

Det bästa med SEO är att det ger så stor utdelning. Om det sköts på rätt sätt kan du nå bättre placeringar och sedan kapitalisera på effekten av det under en lång tid framöver. Vi är konsulter som sätter oss på din sida av bordet, analyserar läget och identifierar åtgärder dom vi kan hjälpa dig nå bättre resultat med SEO.

Hur går sökordsoptimering till?

Det centrala för att nå resultat med sökordsoptimering är att få sökmotorerna att lyckas läsa och tolka dina sidor som värdefulla, kvalitativa, auktoritära och populära för de sökord du vill synas på. För att nå dit kan det krävas insatser som förbättrar webbplatsens teknik, struktur/arkitektur, innehåll och länkar.

Att optimera webbplatsens innehåll för att fler ska klicka på dig i sökresultaten gynnar sig, eftersom det förbättrar ranking. Bättre innehåll på hemsidan kan i sin tur få mottagaren att stanna längre, vilket också ökar din ranking. Dessutom driver det försäljning.

Sökmotorer anno 2019 ser länkar till din webbplats från andra som ett tecken på att din sida är populär, trovärdig och tillför värde. Om webbplatsen i övrigt är väl optimerad är det ofta på länkområdet som striden om topprankning avgörs.

Hur kan vi hjälpa er med SEO?

Oftast inleds ett samarbete med att vi lägger upp en strategi. Vi förklarar värdet som olika åtgärder kan skapa och varför vissa är med relevanta än andra. Därefter genomför vi åtgärderna som vi kommer överens om tillsammans med dig. Självklart ser vi till att göra resultatet av våra insatser så mätbara som möjligt. Genom våra beprövade tekniker för optimering av din hemsida följer vi ständigt upp och utvärderar effekten av vårt arbete. På så sätt ser vi till att veta vad som fungerar, för att kunna lägga energi på rätt tekniska, strukturella och innehållsmässiga åtgärder.

Sökmotoroptimering tar lång tid och blir därför ofta ett löpande samarbete. Arbetet har en inneboende osäkerhet där många externa faktorer spelar in. Därför är tät dialog och bra rapportering gentemot dig av stor vikt. Vi levererar enhetliga och kompletta rapporter som sammanställer vad vi gör och vilket utfall det ger. Du får på så sätt full insyn i arbetet.

Delar av vårt utbud

Coaching

1 timmes coachningsamtal
0,5 timmes tillgång till vår support per månad
Rapportering och uppföljning

fr 3950:- / mån

Löpande SEO

SEO-analys
Säkerställning av sökord
Sidoptimering, implementation och strukturförslag
Innehållsproduktion
Support och vägledning för teknisk implementation
Fortlöpande hälsocheck och webbplatsbevakning*
Rekommendationer och insatser för grundläggande länkar
0,5 timmes tillgång till vår support per månad
Rapportering och uppföljning måndagsvis

fr 9 950:- / mån

Sökordsanalys och webbplatsstruktur

Med vår hjälp får ni ett konkret förslag på hur ni ska bygga er webbplatsstruktur på ett optimalt sätt. Vi genomför bl.a. följande moment:
• Sammanställer sökordsunderlag från er
• Samlar in ytterligare sökord att analysera
• Kategoriserar sökorden efter sökvolym, nuvarande placering och ranking
• Sammanställer en rapport och visualiserar resultatet i en wepplatskarta
• Presenterar föreslagen struktur till er

fr 31 950:-

* Regelbundna kontroller av indexering, interna länkar, externa länkar, webbplatskartor, metadata, rubriker, ALT-texter, avvisningsfrekvens, mobilvänlighet och webbplatshastighet.

Kontakta oss så berättar vi mer!
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

On-page optimering

On-page optimering görs i syftet att hjälpa dig som företag att ha en mer professionell framtoning i mötet med nya och gamla kunder och skapa förutsättning för bättre organisk ranking i sökresultatet.
Läs mer

Off-page optimering

Off page optimering handlar om länkar och har en viktig roll i att avgöra din rankning hos sökmotorerna. Vi hjälper dig att ta fram en länkstrategi och arbetar löpande med outreach för att nå större framgång!
Läs mer

Sökmotoroptimering e-handel

Få fler att hitta till dig, precis när de är redo för köp! Våra specialister på sökmotoroptimering skapar nya möjligheter för din e-handel genom att driva relevant trafik till din sajt.
Läs mer

Lokal sökmotoroptimering

Möjligheten att dyka upp i sökresultaten när personer i just ditt närområde är ute efter dina produkter eller tjänster! Att arbete med lokal sökmotoroptimering kan ge dig så mycket mervärde tillbaka.
Läs mer

Sökordsanalys

En stabil grund att bygga framgångsrik sökmotoroptimering på. Vi levererar resultaten i en rapport, där sökord som har potential att generera trafik och vad dina kunder är intresserade av blir tydligt.
Läs mer

Texter för SEO

Investera i texter med bra flyt och information som intresserar! Copywriting för SEO ökar inte bara dina sidors synlighet i sökmotorerna utan blir dessutom det första mötet mellan ditt företag och nya besökare.
Läs mer

Kurs i SEO

Vill du lära dig mer om SEO? För att själv kunna arbeta med din webbplats eller kanske för att bli en bättre beställare? Då är vår SEO-kurs perfekt för dig! Kurserna hålls både i Stockholm och Göteborg.
Läs mer

Utbildning i Sökmotoroptimering

Det bästa vi vet är att få tala om samt lära ut det vi kan bäst, sökmotoroptimering. Vi utbildar varje år flera organisationer och företag i hur de själva kan arbeta med detta på bästa sätt.
Läs mer